Najžešći udarac kojeg je čuveni šampion dobio: Protivnik još uvijek čuva izbijeni zub
Foto - Screenshot

Mayweather ga dva puta dobio

Najžešći udarac kojeg je čuveni šampion dobio: Protivnik još uvijek čuva izbijeni zub

Midhat Šljivak

Floyd Mayweather je profesionalnu boksersku karijeru završio sa perfektnim omjerom od 50-0.

The Money je godinama dominirao u srednjoj i velter kategoriji, ranije i u nižim kategorijama, a tokom karijere se susreo sa nekim zaista vrhunskim borcima.

Bilo je onih koji su bili blizu da ga pobijede. Oscara De La Hoyu je pobijedio podijeljenom odlukom, a Canela Alvareza i Marcosa Maidanu većinskom odlukom sudija.

Protiv Argentinca Marcosa Maidane se borio dva puta 2014. godine. Oba meča je dobio, a u drugom duelu kojeg je dobio odlukom sudija desio se zanimljiv detalj.

Nakon jednog zaista žestokog krošeja Maidana je izbio zub Floydu. Iako ovaj tvrdi da se to nije dogodilo.

"Udario me je dobro nakon gonga i privukao mi je pažnju. Ništa što ranije nisam osjetio, ali kažem, privukao mi je pažnju. Nije mi izbio zub. Zaista nije. Jak je dečko, dobar udarač, ali nije mi izbio zub", govorio je Floyd.

Ipak, Maidana jasno tvrdi da je zaista to Floydov zub. Čak ga je i sačuvao za uspomenu i prije nekoliko mjeseci se javno pohvalio.

Procijenite sami je li došlo do izbijanja zuba.

Top Komentari

Babuka1
Ili je zub ili ogromna slina :D
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi