Šampion posuđivao novac da preživi: "Želim biti plaćen koliko zaslužujem"
Foto - Instagram

Francis Ngannou nije zadovoljan odnosom UFC-a

Šampion posuđivao novac da preživi: "Želim biti plaćen koliko zaslužujem"

M. Šljivak

UFC šampion teške kategorije Francis Ngannou (35) posuđivao je novac kako bi preživio u prethodne dvije godine.

Predator, koji je pojas osvojio u martu ove godine nokautom nad Stipom Miočićem, nije dobijao previše poštovanja od UFC-a.

Otkrio je kako je zbog činjenice da je imao samo dvije borbe u dvije godine morao posuđivati novac za život.

"Borio sam se dva puta u dvije godine i morao sam posuđivati za život. Nikog nije bilo briga za to. Nemam nikakvu zaštitu i želim dobiti nešto bolje i biti plaćen koliko zaslužujem. Zbog toga nisam potpisao novi ugovor uz uslove koje su mi ponudili", rekao je Ngannou i poprilično je žestoko napao UFC koji je organizovao meč za privremeni pojas jer Ngannou nije želio da se bori već u augustu.

"Nisu mi dali da odem kući i predstavim pojas svom narodu. Čemu žurba? Borio sam se dva puta u dvije godine i odjednom moram braniti titulu nakon dva mjeseca? Želim poštovanje, barem da izgleda kao da im je stalo. Pokušali su me diskreditovati", rekao je Ngannou.

Kamerunska zvijer je u karijeri na omjeru od 16-3, a novi izazov imat će 22. januara kada će pojas braniti protiv privremenog prvaka Ciryla Ganea.

Top Komentari

Zoilomas
Ako hoces takav zivot trebo si ici u box
2 0
Pajkan
Fakat koga on zayebava.U smislu neam para ni za dvaest ferraria.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi