Froch nokautom do pojasa IBF verzije

Cobra upisao 30.pobjedu

Froch nokautom do pojasa IBF verzije

M. Maksimović

U meču za naslov svjetskog prvaka super-srednje kategorije, verzija IBF, Carl Froch je nokautom u trećoj rundi pobjedio Amerikanca Yusafa Macka.

Borba je održana u Nottinghamu, a ''The Cobra'' Froch je od prve minute krenuo jako sa ciljem da borbu završi što prije. Posao je završio u trećoj rundi nakon jedne serije. Ovo je bila njegova 32 borba u karijeri i  ukupno 30 pobjeda.Dva puta je poražen, jednom od Mikkela Kesslera u meču za WBC naslov, a drugi put od Andrea Warda kada su na stolu bila dva pojasa prvaka u super-srednjoj kategoriji, verzije WBC i WBA.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.