Garcia prejak za Khana

Poraz britanske zvijezde

Garcia prejak za Khana

M. Maksimović

Danny Garcia je noćas u Mandalay Bay Resort & Casinu u Las Vegasu šokirao britansku zvijezdu Amira Khana. Amerikanac je slavio pomalo neočekivano tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.

Khan uložio je svoj pojas WBA super svjetskog prvaka, dok je Amerikanac uložio svoj pojas WBC svjetskog prvaka u super lakoj kategoriji.Na kraju je Garcia pokazao da je u ovom trenutku bolji, spremniji od velike zvijezde.

Od samog početka je nametnuo svoj ritam, nekoliko puta je Khan završio nokdaunu, prije samog prekida borbe. Na kraju, borba je prekinuta u četvrtoj rundi, Garcia je slavio tehničkim nokautom.

Ovo je bila 24 borba u karijeri Swifta Garcie i njegova 24 pobjeda. Što se tiče Khana koji se još uvijek nada meču protiv Floyda Mayweathera juniora, ovo je već njegov treći poraz u 29 mečeva. Breidis Prescott ga je pobjedio 2008.godine, Lamont Peterson prošle.Srećom u nesreći, Britancu je nakon drugog poraza vraćen naslov jer je Peterson uzimao doping.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti