Gastelum nokautirao Belforta, sjajan nastup Shoguna

UFC Fight Night 106

Gastelum nokautirao Belforta, sjajan nastup Shoguna

Teme:

Kelvin Gastelum savladao je Vitora Belforta u glavnoj borbi UFC Fight Night 106 eventa održanom u brazilskoj Fortalezi.

Američki borac slavio je tehničkim nokautom u prvoj rundi i tako zabilježio drugu vezanu pobjedu u srednjoj kategoriji, a ukupno 14. u profesionalnoj MMA karijeri, u kojoj ima samo dva poraza.

U sunaslovnoj borbi Maurício Rua je bio bolji od Giana Villantea. Iskusni Brazilac je završio rivala tehničkim nokautom početkom treće runde, te je pokazao da još uvijek nije za staro gvožđe. Rua je trećom uzastopnom pobjedom napravio veliki iskorak ka vrhu poluteške kategorije.

Kada su u pitanju ostale borbe sa Main carda, Edson Barboza je nokautom u drugoj rundi savladao Beneila Dariusha, Ray Borg je bio bolji od Jussiera Formiga jednoglasnom sudijskom odlukom, a pobjedu je zabilježio i Alex Oliveira protiv Tima Meansa (submission). Borba između Bethe Correie i Marion Reneau okončana je bez pobjednice (neriješeno većinskom odlukom).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi