Glowacki nokautirao Hucka i uzeo naslov

Huck ostao bez titule i završio u bolnici

Glowacki nokautirao Hucka i uzeo naslov

U prvoj borbi na američkom tlu, Marko Huck (Muamer Hukić) je ostao bez naslova svjetskog prvaka u cruiserweightu po WBO verziji. Naslova kojeg je Huck držao šest godina u svom vlasništvu.

Neporaženi Krzysztof Glowacki (25-0, 16 KO), nokautirao je Hucka u 11. rundi. Huck je bio u situaciji da pobjedom nad Poljakom dođe do rekorda lakoteške kategorije s 13 obrana naslova, čak je rušio u u šestoj rundi nakon lijevog krošea rušio Glowackog, ali se Poljak vratio. Do 11. runde branitelj naslova je imao bodovnoj prednosti, a tada ga je Glowacki pogodio desnicom. Huck se pridigao, ali samo za kratko. Zanimljivo, baš i Huck koji je prvi put nastupio van Njemačke i Glowacki je odradio prvu borbu van Poljske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.