Golovkin nastavlja rušiti svoje protivnike

Deseti put odbranio titulu

Golovkin nastavlja rušiti svoje protivnike

Gennady Golovkin nastavlja rušiti svoje protivnike. Kazahstanac je već nanizao 29 pobjeda, u Monte Carlu je uspješno po 10. put obranio naslov svjetskog prvaka srednje kategorije u verziji WBA.

Izazivač Osumanu Adama iz Gane se pokazao kao žilav protivnik, ali nije izdržao više od sedam rundi. Golovkin je već u prvoj rundi oborio svog protivnika koji se brzo opravio, te je počeo ozbiljnije pogađati. Pogotovo u četvrtoj i petoj rundi. Uzvratio je žestoko Golovkin, prvo u šestoj, onda u sedmoj rundi, nakon čega je sudija u ringu Luis Pabon prekinuo meč.

Do meča sa Golovkinom, Adama je imao 22 pobjede i tri poraza, ali je ovaj u Monte Carlu drugi u posljednja četiri meča. Predhodno je izgubio od Daniela Gealea u Hobartu, nakon čega je pobjedio Brewera i Carrasquillu. Ono što može donekle utješiti Adamu jeste podatak da od 2008. godine niti jedan bokser nije ostao u ringu kontra Golovkina svih 12 rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti