Golovkin razbio i Macklina

Kazahastan nezadrživ

Golovkin razbio i Macklina

M. Maksimović

Očekivali smo pravu borbu, dobili smo nešto što je trajalo dosta kratko, tek tri runde. Zahvaljujući     Gennadyju Golovkinu koji je razbio Matthewa Macklina.

Borba je zaključena u trećoj rundi kada je Kazahstanac ljevicom pogodio Britanca u jetru kojem nije bilo spasa. Golovkin je nastavio sjajnu seriju od 27 pobjede od kojih je ovo već bila 24 nokautom. samo su trojica boksera ostala na nogama u obračunu sa Golovkinom do sada. To su Amar Amari, Ian Gardner i Mehdi Boudla.Macklin nakon ovog poraza, trećeg u posljednja četiri meča, teško može ponovo dobiti priliku da se bori za naslov. Ovaj put su to bila dva pojasa u srednjoj kategoriji, verzije WBa i IBO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.