Golovkin teškom mukom zadržao naslove

Spektakl u Madison Square Gardenu

Golovkin teškom mukom zadržao naslove

Kazahstanski bokser Gennady Golovkin odbranio je titulu svjetskog šampiona u srednjoj kategoriji pobjedom na Amerikancem Danielom Jacobsom u Madison Square Gardenu.

Golovkin je odbranio titule u verzijama WBC, WBA, IBF i IBO, ostvarivši 37. pobjedu u karijeri u isto toliko nastupa.

GGG je slavio nakon 12 uzbudljivih rundi (115-112, 115-112, 114-113) i tako napravio sjajnu uvertiru pred meč godine protiv Canela Alvareza.

Kazahstancu je ovo bila 18. odbrana WBA naslova u nizu, te sada zaostaje samo dvije pobjede za legendarnim Bernardom Hopkinsom.

"Daniel je obavio jako dobar posao. On je moj omiljeni borac. Nije mi bilo lako da dođem do pobjede", rekao je Golovkin nakon meča.

Sa druge strane, Jacobsu je ovo bio drugi poraz u 36. profesionalnom meču u karijeri.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi