Velikog šampiona pola nestalo u samo 40 dana - "Bit ću tu sve dok mi tijelo potpuno ne otkaže"
Višestruki BJJ šampion svijeta i majstor grapplinga se našao u veoma teškoj životnoj situaciji (Foto: Instagram)

Gordon Ryan izašao iz bolnice

Velikog šampiona pola nestalo u samo 40 dana - "Bit ću tu sve dok mi tijelo potpuno ne otkaže"

M. Šljivak

Američki borac Gordon Ryan (27) suočio se u proteklim mjesecima s teškim zdravstvenim problemima. Zbog stafilokoka u grlu proteklih 40 dana je proveo u bolnici i iz nje je izašao potpuno drugačiji nego što je to bio ranije.

Gordon Ryan je poznato ime u svijeti grapplinga i brazilske jiu jitse. Ovaj 27-godišnjak je osvajač brojnih medalja na svjetskim takmičenjima i jedan je od najpriznatijih BJJ majstora na svijetu.

Međutim, u proteklom periodu Ryan je prošao kroz teške životne trenutke. Grlo mu se inficiralo streptokokama za koje se smatralo da su neizlječive i on je prethodnih 40 dana proveo u bolnici.

Prije odlaska na liječenje Ryan je bio isklesana mašina, a nakon izlaska iz bolnice gdje mu je život spašen izgleda potpuno drugačije.

Njegov izgled se potpuno promijenio. U samo 40 dana izgubio je mišićnu masu i sada izgleda kao da nikada nije trenirao. Za sve su krivi antibiotici, no da njih nije uzimao u proteklom periodu teško da bi se oporavio.

Oglasi

Neće moći ništa raditi ni u narednom periodu. Jednostavno je prerizično da ima bilo kakve treninge.

"Prošlo je dva mjeseca otkako sam odradio posljednji trening, a ljekar mi je saopštio kako barem još tri sedmice ne smijem dizati tegove i još barem dva mjeseca mi je zabranjeno trenirati. To znači 'nula' aktivnosti i pet mjeseci bez treninga", napisao je Ryan i dodaje:

"Uz stalno primanje antibiotika, što nije bilo dobro za moj stomak, ispred mene je dug put oporavka. Žao mi je što ne mogu pomoći mojim učenicima da se pripremaju ta takmičenjima. To mi je najgore".

"Sada mi je cilj da se potpuno oporavim. Pokušat ću ostati u vrhu sve dok me tijelo potpuno ne izda. Antibiotici su prokletstvo isto onoliko koliko i pomažu. Spasili mi život, ali su mi uništili tijelo", poruka je Gordona Ryana.

Gordon Ryan je u grappling karijeri odradio 165 mečeva. Ima čak 152 pobjede, devet poraza i tri neriješena meča. Posljednji put je izgubio još prije pet godina od Vinnyja Magalhaesa.

Dobitnik je brojnih medalja s takmičenja u BJJ širom svijeta i za njega je sve osim zlata uvijek veliki neuspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi