GSP se odrekao titule prvaka
Povratak u oktagon nakon četiri godine obilježio je osvajanjem titule. Ipak, zbog ljubavi prema sportu odlučio se odreći naslova.

UFC objavio

GSP se odrekao titule prvaka

M. Šljivak

Georges St. Pierre više nije UFC prvak srednje kategorije.

Kanadski borac je prije nešto više od mjesec dana osvojio pojas pobjedom nad Michaelom Bispingom, ali odlučio je da napusti titulu koja je sada upražnjena.

"Moja borba na UFC 217 je bila jedna od najvećih u karijeri. Ipak, sada se moram posvetiti zdravlju. Iz poštovanja prema ostalim borcima i sportu, napustiću svoj pojas. Sa UFC-om ću se dogovoriti šta ćemo dalje", rekao je St. Pierre.

GSP je jedan od najpopularnijih boraca u UFC-u. Nedavno se vratio u oktagon nakon četiri godine odsustva i stigao je do naslova prvaka.

U karijeri je na omjeru od 26 pobjeda i dva poraza, ali posljednji put je izgubio davne 2007. godine od Matta Serre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti