Najsnažniji na svijetu je "nešto" šmrknuo, dobio je nevjerovatnu snagu, a onda je "ispuhao"

Mogao je ostati invalid

Najsnažniji na svijetu je "nešto" šmrknuo, dobio je nevjerovatnu snagu, a onda je "ispuhao"

Admin Čaušević

Bodybuilderi su poznati po tome da koriste razna sredstava, kako dozvoljena tako i nedozvoljena kako bi dobili što je moguće više snage te bili u stanju da svoje tijelo testiraju do krajnjih granica.

Hafthor Bjornsson dobro je poznato ime ne samo u sportu, već i ukinematografiji. Islandski div tumačio je lik Gregora Cleganea, "Planine koja jaše", u seriji Igra prijestolja.

Visok preko dva metra sa 150 kilograma, Bjornsson je apsolutni prvak u sportovima snage, a u mladosti se bavio košarkom. Sada ima skoro34 godine, i dalje pakelno trenira i postavlja rekorde u dizanju utega.

Lista uspjeha islandskog Herculesa djeluje beskonačano: 2018. osvojio je titulu World's Strongest Man, odnosno najjačeg čovjeka na svijetu, takmičenje u kojem je tri puta završio drugi i četiri puta treći.

Bjornsson je osvojio pet naslova najjačeg čovjeka u Evropi i jednog svjetskog prvaka, kao i nekoliko državnih naslova. Riječ je o takmičenjima koja imaju za cilj nagraditi najjačeg čovjeka na planeti ili Evropi kroz razne testove čiste fizičke snage.

Supersnažni div se također bavi Powerliftingom pa je među vježbama koje trenira i koje predlaže u svojim videima i čučanj, odnosno spuštanje savijanjem koljena i vraćanjem u uspravni položaj noseći uteg na ramenima.

Oglasi

Težina koja je u slučaju popularnog Thora uistinu monstruozna. Može se samo zamisliti što se može dogoditi ako nešto pođe po zlu i tek padne na nesretnog sportistu. To se prije nekoliko dana desilo upravo Bjornssonu.

Islanđanin se jako loše proveo i mogao je pretrpjeti ozbiljne posljedice, ali se srećom uspio izvući nepovriješen Na videu, koji je sam objavio na Instagramu, vidi se kako se "energizira" prije pokušaja "čučnja" s 340 kilograma na šipki.

Uspio je napraviti dva čučnja što pokazuje kolika je snaga ovog diva u donjim udovima tijela, kao i maksimalno otpornim zglobovima koljena.

Ali kada je Bjornsson prišao kostoru kako bi na njega stavio uteg, kuka s njegove desne strane nedostaje teg je pao na njega, ali se nekako uspio izmaći i tako izbjeći teške povrede, pa možda čak i ostati invalid.

Zvjerski i oslobađajući krik Islanđanina signal je da je sve u redu: "Za sve one koji pitaju! Srećom nisam povriješen!", bio je njegov odgovor na brojne komentare gdje je pitan kako se osjeća.

"Ptrebno je mnogo više da se sruši Planina koja jaše", poručio je Thor.

Top Komentari

MaDaj
Kad novinar nikad nije prišao teretani pa nezna šta se koristi pri postavljanju PR-a hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi