Hatton se više puta pokušavao ubiti

Otkriva u svojoj autobiografiji

Hatton se više puta pokušavao ubiti

Nekadašnji svjetski prvak, Ricky Hatton u vrlo zanimljivoj autobigrafiji otkriva šta sve dogašalo u njegovom životu van ringa. Ono što je posebno zanimljivo u ovoj knjizi, jeste svakako pričao o tome kako se "The Hitman" u vrlo kratkom periodu našao na dnu, u svijetu alkohola i droge.

Od trenutka kada je ušao u svijet profi boksa 1997.godine Hatton sve do meča sa Floydom Mayweatherom u Las Vegasu 2007. godine nije znao za poraz. Imao je perfektni omjer 43-0. Ipak u meču sa  Mayweatherom je doživio poraz nakon kojeg više ništa nije bilo isto. Hatton je pokušavao ostati u ringu. odradio je tri meča, a onda se sa porazom od Pacquiao povukao. U svijet droge i alkohola. U jednom trenutku je došao do ruba kada je počeo razmišljati o samoubistvu.

"POkušavao sam se ubiti četiri, pet, šest puta. Znao sam uzeti nož u kuhinji, strašne misli su mi prolazile kroz glavu, razmišljao sam o tome ako već nema sretnog kraja onda je boljem da to uradim, da sve završim" piše u knjizi Hatton. Završio je u bolnici, liječio se od depresije, a onda se pokušao vratiti u ring 2009. godine. Vyacheslav Senchenko ga je srušio u devetoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti