)
Haye bez problema protiv Harrisona
Haye je bio prejak

Kraj nakon tri runde

Haye bez problema protiv Harrisona

M. Maksimović

Očekivao se veliki okršaj, a sve je bilo gotovo nakon tri runde. David Haye je tehničkim nokautom u trećoj rundi pobjedio Audleya Harrisona odbranivši naslov svjetskog prvaka teške kategorije u verziji WBA.

Audley Harrison nije pokazao ništa, a svoj posao je Haye završio nakon dvije runde taktiziranja. U finišu treće runde je krenula serija Hayea i Harrison se je pao. Nakon odbrojavanja je borba nastavljena, ali za kratko. Stigla je još jedna serija i sudija u ringu Lusi Pabon prekida borbu. Haye je tako odbranio naslov, ostvarivši svoju 25 pobjedu u karijeri, 23 nokautom. Harrison je peti put poražen u karijeri, drugi put je nokautiran i ostao je na svojih 27 pobjeda.S obzirom da ima 39 godina po svemu sudeći je ovo bila njegova posljednja velika borba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti