Haye dobio ponudu od Klička

Haye dobio ponudu od Klička

Adnan Beganović

Britanski bokser David Haye, koji je prošli mjesec objavio povlačenje iz ringa, dobio je ponudu za meč protiv svjetskog prvaka u WBC verziji Vitalija Klička sljedeće godine.

"Tim Kličko je u pregovorima s Hayeom i dao mu je ponudu", izjavio je zvanični predstavnik ukrajinskih boksera za Reuters. "Lopta je sada na Hayeovom dijelu terena", dodao je.

Haye, koji je izgubio WBA titulu u meču protiv Vladimira Klička u julu u Hamburgu, povukao se na svoj 31. rođendan u oktobru. Britanac je kao razlog poraza naveo povredu prsta na nozi  i odmah zatražio revanš.

Haye je u ponedjeljak za BBC izjavio da postoji mogućost meča s Vitalijem Kličkom.

"Još nisam vidio ugovor, ali definitivno pregovaramo", kazao je Haye, navodeći da bi meč mogao da bude održan u martu 2012.

Vladimir Kličko, koji je vlasnik pojasa u verzijama WBO, IBF, IBO i WBA, pokušat će da dođe do 50. pobjede nokautom u 60 profesionalnih mečeva, u borbi sa Jean-Marcom Mormeckonom, 10. decembra u Duesseldorfu.

Vitali Kličko u septembru je odbranio naslov u WBC verziji protiv Poljaka Tomasza Adameka, tehničkim nokautom u 10. rundi, javio je Reuters.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.