Haye odustao od borbe sa Charrom

Ništa od planova za obračun sa jednim od braće Kličko

Haye odustao od borbe sa Charrom

A. Haznadarević

Iako se već uveliko radilo na organizaciji bokserskog spektakla između Davida Hayea i Manuela Charra, povreda ruke je primorala Hayea da odustane od priprema za okršaj.

"Potpuno sam skrhan zbog toga što sam se morao povuči iz borbe koja je bila planirana za 29. juni. Zarađivao sam povrede na treninzima, kao i sada i s njima ulazio u brbe, ali ovoga puta se jednostavno ne mogu oporaviti na vrijeme. Moram mirovati najmanje četiri sedmice", poručio je David Haye, te nastavio:

"Izvinjavam se Manuelu Charru i svima koji su bili uključeni u organizaciju meča, ali prije svega hiljadama navijača koji su već kupili ulaznice za ovaj meč. Osjećao sam da je važno da ih obavijestim o otkazu meča što je moguće ranije, tako da mogu planirati nešto drugo", istakao je britanski borac.

Tridesetdvogodišnjak je eventualnom pobjedom u Manchesteru trebao doći u mogućnost da se bori sa jednim od braće Kličko za pojas prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti