Haye ponovo u ringu šestog jula

Ime protivnika nepoznato

Haye ponovo u ringu šestog jula

M. Maksimović

David Haye se vraća u ring. Za sada nije poznato ime protivnika, mjesto održavanja borbe, ali datum jeste. Šestog jula, Haye će odraditi svoju 29 borbu u karijeri, prvu nakon što je sredio Derecka Chisoru također u sedmom mjesecu, ali prošle godine.   

Nakon tog meča krenulo se u pregovore za novi meč protiv jednog od braće Klitschko, ali nova borba nije dogovorena. Haye se odlučio nakon toga da krene onim normalnim putem preko liste izazivača. Zato će Haye odraditi još koji meč prije nego što se eventualno nađe kontra Wladimira ili Vitalija.

Do sada je David Haye odradio 28 mečeva, ostvario je 26 pobjeda uz dva poraza. Prvi put na Wembleyu 2004.godine kada ga je porazio Carl Thompson. Nakon toga je došao onaj poraz od Wladimira Klitschka 2011.godine. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.