Haye razbio Ruiza
Pojas zasluženo ostaje njegov

Britanac bez problema odbranio naslov

Haye razbio Ruiza

M. Maksimović

Britanac David Haye odbranio je naslov svjetskog prvaka teške kategorije po verziji WBA. U prvoj borbi koja je stigla nakon trijumfa u novembru mjesecu prošle godine kada je pojas svjetskog prvaka uzeo Nikolayu Valuevu, Haye je pobjedio neumornog Johna Ruiza nakon što je borba prekinuta u devetoj rundi.

Ruiz je u svojoj karijeri  boksovao protiv Evandera Holyfielda, Roy Jonesa Juniora, Hasima Rahmana, Jamesa Toneya, Nikolaya Valueva, Ruslana Chagaeva i protiv Hayea je pokušao nešto, ali nije išlo.

Britanac je za razliku od braće Klitshcko, pokazao kako izgleda pravi svjetski prvak, teškaš. Već u 25.sekundi Ruiz je prvi put srušen, pa još jednom, pa onda u petoj rundi. U šestoj je Ruz ponovo posrnuo, a nakon serije udaraca u devetoj rundi, ljudi iz Ruizovog ugla su prekinuli borbu. Ovo je bila 24 pobjeda u karijeri za Hayea i prva uspješna odbrana titule koji je u ovom trenutku jedini pravi protivnik braći Klitshcko. Ruiz koji je u svojoj karijeri bio dva puta svjetski prvak u verziji WBA, ovo je bio deveti poraz u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.