Haye se već sprema za Ruiza
David Haye i dalje čeka braću Klitschko

Svjetski prvak zna ime novog protivnika

Haye se već sprema za Ruiza

M. Maksimović

Novi svetski šampion u superteškoj kategoriji po verziji WBA već zna ime narednog protivnika. Pojas svjetskog prvaka, David Haye će braniti protiv neumornog Johna Ruiza iz Puerta Rica.

Haye je očekivao borbu protiv jednog od braće Klitschko, ali to po pravilima WBA nije moguče jer ova federacija traži odbranu naslova protiv prvog izazivača,a to je Ruiz koji ima 37 godina. Ruiz je u svojoj karijeri imao 54 borbe do sada, osam puta je poražen, između ostalog gubio je od Valueva dva puta, Chageeva, Roya Jonesa Junora, Davida Tue.

'' Ako sam mogao pobjediti čovjeka koji je visok 213 cm, ne znam zašto bih trebao imati problema sa bokserom koji je 30 cm niži i koji je iste težine kao i ja. Za mene će to biti kao borba u lakoteškoj kategoriji'' rekao je Haye koji sa nestrpljenjem očekuje braću Klitschko

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.