Haye sredio Del Boya u petoj rundi

Knockoutom u petoj rundi

Haye sredio Del Boya u petoj rundi

Midhat Šljivak

U dugo išekivanoj borbi dvojice britanskih boksera Davida Hayea i Derecka Chisore na kraju je sa visoko podignutim rukama iz ringa izašao David Haye.

Veoma dobar meč su nam ponudila ova dva borca i baš su se dobro "potukli" u ovom meču na Upton Parku u Londonu. Haye je knockoutom u petoj rundi završio meč u kojem je bio jednostavno prebrz za Chisoru.

Prve četiri runde protekle su u aktivnijem izdanju Hayea. Del Boy Chisora nije niti u jednom trenutku u ringu potvrdio najave prije borbe kako će dobro isprašiti Davida, te je bio tokom kompletnog meča dosta sporiji bokser, iako je pokušavao zadati što više udaraca.

Hayemaker je koristio svoju brzinu, te je u petoj rundi završio posao. Serijom udaraca  Haye poslao na pod Chisoru koji se nije uspio vratiti nakon sudijskog odbrojavanja, te je Haye sasvim zasluženo slavio u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti