Haye u subotu protiv Harrisona
David Haye

Borba od koje se puno očekuje

Haye u subotu protiv Harrisona

M. Maksimović

U situaciju kada su braća Klitscko zahvaljujući izboru svojih protivnika tešku kategoruju pretvorili u dosadne borbe koje liče na sparinge, meč između dvojice Britanaca, Davida Hayea i Audleya Harrisona.

Borba je najavljena za subotu 13.novembra, mjesto radnje je dvorana M.E.N. Arena u Manchesteru. Nema sumnje da će u dvorani vladati sjajna atmosfera, ali bi sigurno bila još bolja da je LOndon grad domaćin s obzirom da su obojica boksera rođena u Londonu. David Haye je vlasnik pojasa svjetskog prvaka teške kategoriji u verziji WBA, dok je Harrison evropski prvak u teškoj kategoriji.
Od Harrisona se puno više očekivalo nego što je ostvario u karijeri.
Zlatni iz Atine je ušao u profi vode 2001.godine, do meča sa Dannyjem Williamsom seriju od 17 uzastopnih pobjeda, međutim nakon poraza od Williamsa, Harrison je počeo padati.Četiri puta je poražen u karijeri, posljednju borbu je imao u aprilu mjesecu.Tada se vratio iz izgubljene situacije u nokautom u 12. rundi je pobjedio Michaela Sprotta.Osvojio je naslov evropskog prvaka te je postao prvi izazivač Hayea.David Haye je nakon one pobjede nad Valuevim još samo jednom branio naslov svjetskog prvaka, pobjedivši vetera Johna Ruiza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.