Hearns novi izazov za Ćatića
Adnan će teško prepustiti pojas prvaka

Večeras u Porsche Areni

Hearns novi izazov za Ćatića

M. Maksimović

Thomas "Hitman" Hearns je bio prvak u šest kategorija, pamte se njegovi okršaji, ali i porazi protiv Marvina Haglera 1985.godine, ili Sugara Raya Leonarda iz 1981.godine.Iza ''Hitmana'' je ostalo 67 borbi u kojima je ostvario 61 pobjedu, a sada istim putem želi krenuti njegov sin, Ronald Hearns za kojeg se nadamo da neće dalje od Porsche Arene u u Stuttgartu gdje ga čeka Adnan Ćatić.

U svojoj drugoj borbi od kako je osnovao vlastitu promotorsku kuću. Vlasnik je pojasa svjetskog prvaka srednje kategorije, verzija WBA, a posljednju borbi je odradio protiv Giovannija Lorenza  u Kolnu kada je slavio jednoglasnom odlukom sudija nakon 12.rundi.Adnanovu borbu je prenosio SAT 1 i prema procjenama meč je pratilo putem malih ekrana preko pet miliona ljudi.
I večeras Adnan obećava pobjedu.

''Znam da je prije 26 godina moj idol Hagler razbio Thomasa Hearnsa, a tako će večeras proći njegov sin. Ronald želi ostvariti veliku karijeru, do sada je samo jednom poražen i neće biti lagan protivnik. Posljednjih dana sam morao smršati, ljudi u hotelu su mi kuhali posebnu hranu, morao sam piti što više tečnosti, vode. Ja sam maksimalno spreman i nadam se da večeras vidjeti najbolje izdanje Adnan Ćatića do sada''.

Ronald Hearns iza sebe ima 27 borbi u kojima je ostvario 26 pobjeda.Posljednju je upisao protiv Roberta Kliewera u desetom mjesecu prošle godine.Adnan je u karijeri do sada ostvario 34 pobjede u 37 borbi, a pojas svjetskog prvaka će braniti po deveti put u svojoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.