Hendricks savladao Browna i najavio povratak pojasa

Hendricksu trijumf

Hendricks savladao Browna i najavio povratak pojasa

Midhat Šljivak

Johny Hendricks savladao je sinoć u Dallasu Matta Browna jednoglasnom odlukom sudija (30:27, 30:27, 30:37).

Hendricks je krenuo žestoko u prvoj rudni. Dominirao je oktagonom, ali je Brown uspijevao dobrom defanzivom da izbjegne opasne udarce nekadašnjeg šampiona velter kategorije. 

Dobro je Hendricks ušao i u drugu rundu. Kontrolisao je borbu, dok s druge strane Brown nije imao snage da uzvrati. Pokušavao je Hendricks konstantnim rušenjima da dođe do pozicije da završi meč, ali iako je dominirao, Brown je uspijevao da se odbrani.

Treća runda donosi konstante pokušaje Hendricksa da borbu završi na parteru. Pokušavao je polugom da okonča meč, no Brown se izvlačio. 

Nije Brown uspio da uzvrati i da eventualnim nokautom dođe do pobjede, te su sudije jednoglasnom odlukom Hendricka proglasile pobjednikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.