Holyfielda spasila razbijena glava
Evander Holyfield

Borba proglašena nevažećom

Holyfielda spasila razbijena glava

M. Maksimović

Nekada je Evander Holyfield bio na vrhu, četverostruki svjetski prvak, ali su godine učinile svoje. Danas ovaj bokser koji iza sebe ima 43 pobjede, deset poraza i dva remija još uvijek razmišlja o naslovu svjetskog prvaka, tačnije želi ujediniti naslove svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u meču protiv Briana Nielsena 5.marta.

Predhodno je Holyfield pobjedio Francoisa Bothu i osvojio naslov svjetskog prvaka u verziji WBF. Realno, to je daleko od onog pravog vrha, tamo gdje su braća Klitschko, Haye i ostatak ekipe. Evander je ovog vikenda boksovao protiv malo poznatog Shermana Williamsa, 38-godišnjeg boksera sa Bahama i borba je na kraju proglašena nevažećom. Williams je zadao par dobrih udaraca, uzdrmao je Holyfielda iz čijeg ugla je prije početka četvrte runde stiglo objašnjenje kako Evander slabo vidi što je ustvari posljedica sudara glava obojice boksera sredinom druge runde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.