Nesporazum riješili obračunom u kvartu: Više ništa neće biti isto nakon ovog nokauta
Foto - Screenshot

Brutalan obračun

Nesporazum riješili obračunom u kvartu: Više ništa neće biti isto nakon ovog nokauta

M. Šljivak

Publika koja prati borilački sport želi gledati što više krvi, a to navodi organizatore brojnih promocija da svojim fanovima daju ono što žele.

Nekad ni to nije dovoljno. Zavisnici od adrenalina idu korak dalje, pa i sami ulaze u borbe koje se organizuju ilegalno.

Tako su u Engleskoj dvojica bokserskih trenera odlučili umjesto ringa da se obračunaju na ulici i to na 'prvenstvu ilegalnih borbi'.

Jedan od njih nije dobro prošao. Završio je u nokautu i loše mu je krenula karijera u Hoodfightu.

[facebook]https://www.facebook.com/Irishboxer2016/videos/356890193036440/[/facebook]

"Ovo je snimak dvojice trenera kako se bore na prvenstvu Engleske u subotu. Momak u crno-crvenom je trener u jednoj od akademija", saopšteno je.

Oglasi

Ovo je samo još jedna u nizu borbi takozvane Hoodfights promocija koja je svoje 'začeće' imala u Nizozemskoj

Gdje se organizuju ovakve borbe?

Hoodfights je ilegalna organizacija koja se nalazi u Nizozemskoj, ali postoji veliki broj drugih organizacija širom Evrope.

Organizatori borbi na ulici pronalaze zainteresovane osobe za mečeve, koji se potom organizuju na lokacijama izvan grada.

Uglavnom se okršaji boraca dešavaju u prirodnom okruženju, pa tako često možemo vidjeti nastupe boraca na livadama i u blizini šume.

Borbama mogu prisustvovati samo provjerene osobe. To su uglavnom prijatelji od momaka koji učestvuju, a od osoba koje su tu pravi se krug koji ima ulogu ringa.

Naravno, ovakav način borbe je veoma opasan. Zato i jeste ilegalan, a momci to rade iz čistog zadovoljstva, te iz ljubavi prema borbama.

Oglasi