Hopkins brani naslov protiv Dawsona
Najstariji svjetski prvak

Prvak ne posustaje

Hopkins brani naslov protiv Dawsona

M. Maksimović

Bernard Hopkins ne posustaje. Živa bokserska legenda, u 46.godini brani naslov svjetskog prvaka poluteške kategorije verzija WBC. Njegov protivnik je Chad Dawson, bivši svjetski prvak u poluteškoj kategoriji po verzijama WBC, IBF i IBO.

Preiskusni Hopkins iza sebe ima 60 borbi u karijeri, ukupno je ostvario 52 pobjede, dok je poražen pet puta. Posljednju borbu je imao u Kanadi protiv Jeana Pascala u maju mjesecu kada je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Tom pobjedom je ušao u istoriju kao najstariji bokser koji je osvojio svjetsku titulu. The Executioner mnogi smatraju jednim od najvećih boksera svih vremena, vrijedi izdvojiti podatak da je on bio prvi bokser koji je ujedinio sve četiri najcjenjenije svjetske titule (WBC, WBA, IBF i WBO).

Chad Dawson ima 30 pobjeda u 32 meča, a zanimljivo, jedan od dva poraza je doživio u meču sa Jean Pascalom prošle godine.

Borba će biti održana u Staples Centru kao ukupno deveta u bogatom programu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije