Hopkins i dalje nedodirljiv

Sa 48 godina najstariji svjetski prvak

Hopkins i dalje nedodirljiv

48-godišnji Bernard Hopkkins i dalje ostaje najstariji svjetski prvak. Hopkins je u Atlantic Cityju odbranio naslov u lakoteškoj kategoriji verzija IBF pobijedivši izazivača Nijemca Karoa Murata. "Executioner" je slavio jednoglasnom odlukom sudija (2x 119-108 i 117-110). Murat nije nokautiran, a na očekivane provokacije Hopkinsa pokušao je odgovoriti prljavo, međutim definitivno nije mogao iznenaditi 18 godina starijeg protivnika.

Hopkins drži rekord kao najstariji prvak od maja 2011., kada je preuzeo pojas u verziji WBC u poluteškoj kategoriji od Kanađanina Jeana Pascala, sa 46 godina i 126 dana, prešavši tako legendu Georgea Foremana, koji je bio prvak sa 45 godina.

Hopkins je nakon toga izgubio naslov po WBC-u, ali je u martu osvojio naslov po IBF-u u lakoteškoj kategoriji nakon pobjede nad 31-godišnjim zemljakomTavorisom Cloudom.

Hopkins, rođen 1965., profesionalnim se boksom bavi od 1988. otkada je ostvario 54 pobjede (32 nokautom), uz šest poraza i dvije neriješene borbe. Poznat je po tome da je sa 17 godina služio 18-godišnju kaznu za devet kaznenih dijela i tu zatvoru Graterford. Nakon odsluženih pet godina, Hopkins je pušten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.