Hopkins izgubio naslov, Bozella pobjedio
Hopkins je tražio da se meč poništi

Prvak ostao bez naslova

Hopkins izgubio naslov, Bozella pobjedio

M. Maksimović

Bernard Hopkins nije uspio odbraniti naslov svjetskog prvaka poluteške kategorije WBC verziji.
U meču protiv Chada Dawsona sve je bilo gotovo nakon dvije runde. Dawson je zvanično slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

12 sekundi prije kraja druge runde Hopkins je krenuo desnom, Dawson je odgovorio tijelom i došlo je do sudara.  Hopkins je pao.

Najstariji svjetski prvak svih vremena nje mogao nastaviti meč žaleći se na povredu ramena, međutim sudija u ringu Pat Russell je presudio u korist Dawsona smatrajući da je u klinču kontakt ramenima bio regularan. Tako je Dawson postao novi svjetski prvak, a publika je razočarana napustila Staples Centar.

''Da je pravi ustao bi se, nastavio bi se boriti kao pravi muškarac. Povreda ramena, ne znam ipak je pao na leđa'' pričao je nakon meča Dawson kojem će naredni protivnik biti Jean Pascal. Kanađanin je već jednom pobjedio Dawsona, dva puta je boksao i protiv Hopkinsa.

Nezadovoljan krajnjim ishodom je bio i Hopkins i nema sumnje da će u narednom periodu organizatori vrlo brzo pripremiti revanš.

Jedna od uvodnih borbi u bogatom programu prije okršaja Hopkinsa i Dawsona bila je ona između Deweya Bozelle koji je kao profesionalac ostvario prvu pobjedu u karijeri. Bozella je savladao Larryja Hopkinsa jednoglasnom odlukom sudija nakon četiri runde. Podsjećamo, Bozella je 26 godina proveo proveo u čuvenom Sing Singu zbog zločina koji nije počinio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije