Hopkins ne odustaje
Bernard Hopkins

Iako ima 44.godine želi naslov svjetskog prvaka

Hopkins ne odustaje

M. Maksimović

Bivši svjetski prvak, Bernard Hopkins ne posustaje. Iako ima 44 godine, ne odriče se pojasa
svjetskog prvaka i to u teškoj kategoriji.Posljednju borbu ''The Executioner'' je imao početkom ovog mjeseca, kada je u Philadelphiji, jednoglasnom odlukom sudija pobjedio Enriquea Ornelasa.

To je bila ukupno Hopkinsova 50 pobjeda u karijeri iz 57 borbi. Godinama je Bernard Hopkins bio vladar srednje kategorije, bokser koji je punih 12 godina bio neporažen. Iz tog perioda se svakako izdvajaju pobjede nad Felixom Trinidadom u Madison Square Gardenu, odnosno ona iz devetog mjeseca 2004.godine kada je nokautirao velikog Oscara De La Hoyu. Velika serija je stala 16.jula 2005.godine kada je Hopkins poražen u meču sa Jermainpm Taylorom. Pokušao je Bernard i u revanšu, ali nije išlo.
Nakon ovog poraza Hopkins je odlučio krenuti ponovo, ali ovaj put u poluteškoj kategoriji, gdje je
pobjedio Antonia Tarvera. Nakon dvije pobjede stigao je poraz u meču sa Joem Calzaghejem. Ni taj poraz nije pokolebao Hopkinsa u njegovoj namjeri, pa je nešto ranije za mart mjesec bio najavljen meč sa Roy Jonesom Juniorom, ali s obzirom da je Jones stradao u meču da Dannyjem Greenom, moguče je da od tog meča ne bude ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije