Hopkins ne odustaje
Slika sa službenog vaganja

Iako je protivnik 17 godina mlađi

Hopkins ne odustaje

M. Maksimović

Živuća legenda profi boksa Bernard Hopkins, ne odustaje niti u svojoj 45.godini. Ohrabren pobjedama protiv Kellyja Pavlika, Enriquea Ornelasa a posebno protiv Roya Jonesa Juniora, The Executioner je odlučio izazvati 17 godina mlađeg Jeana Pascala koji jeste Kanađanin, ali je porijeklom sa Haitija.

Pascal je trenutačno nedodirljiv u poluteškoj kategoriji, vlasnik je WBC pojasa godinu i pol. Jedini poraz u karijeri Pascal je doživio 2008.godine na poene od Carla Frocha, ali je to bio meč za naslov prvaka u u super-srednjoj kategoriji.Hopkins je na omjeru 51 pobjeda, pet poraza, uz jednu borbu koja je završena bez pobjednika. Posljednji poraz je Hopkin upisao 2008.godine, krvnik je bio veliki Joe Calzaghe.

''Pascal misli da će biti lako, jer boksuje na domaćem terenu, najavljuje borbu koja će otići u samo jednom pravcu. On zaboravlja da sam ja najbolji u takvim situacijama, kada sam na suparničkom terenu. Možda i bude meč u jednom smjeru, ali u mom'' poručio je Hopkins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije