Hopkins svjetski prvak u 46. godini
Bernard "The Executioner" Hopkins

Foreman više nije najstariji svjetski prvak

Hopkins svjetski prvak u 46. godini

M. Maksimović

Bernard "The Executioner" Hopkins je uspio u svom naumu. U subotu je u Bell Centre jednoglasnom odlukom sudija pobjedio Jeana Pascala, osvojivši naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji verzija WBC.

Na ovaj način je postao najstariji svjetski prvak srušivši rekord Georgea Foremana. Bernard Hopkins ima 46 godina, u profi ringu je još od 1988. godine. Kroz karijeru dokazao kao fenomenalan bokser, nakon poraza od Joea Calzaghea, nije odustao, nakon toga je pobjedio Kellyja Pavlika, ali i Roya Jonesa Juniora u borbi koja je došla nakon 17 godina čekanja. Pascala koji je 18 godina mlađi, nije uspio pobjediti u prvom meču koji je održan krajem prošle godine u Quebec Cityju, ali je ovaj put zasluženo slavio. Ovo je za Hopkins bila 52 pobjeda u karijeri, u 60 borbi koliko je odradio u svojoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije