Hopkins vs Jones 17 godina kasnije
Hopkins želi revanš

Dva velika ponovo jedan protiv drugog

Hopkins vs Jones 17 godina kasnije

M. Maksimović

Sve je spremno za veliki spektakl kojem je domaćin Mandalay Bay u Las Vegasu. Sa jedne strane u ringu ćemo imati ''The Executionera'', Bernarda Hopkinsa, a sa druge strane  ''The Terminatora'' Roya Jonesa Juniora.

Oba boksera su već davno osigurala svoje mjesto među najboljim bokserima svih vremena, a večerašnja borba predstavlja reprizu okršaja iz davne 1993.godine kada je jednoglasnom odlukom sudija slavio Roy Jones Jr. Od tada do danas su obojica izborila svoje mjesto na vrhu.

Roy Jones Junior je osvojio sve bitne naslove u četiri težinske kategorije po verzijama IBF, WBC, WBA, čak je bio svijetski prvak u superteškoj kategoriji nakon što je 2003.godine pobjedio Johna Ruiza. Pored osvojenih naslova tu vrijedi izdvojiti i pobjedu nad Felixom Trinidadom u Madison Square Gardenu 2008.godine. Ukupno je čak 60 puta ulazio u ring iz kojeg je izlazio pognute glave šest puta. Montell Griffin ga je pobjedio još 1997.godine, Antonio Tarver je bio bolji dva puta, Glen Johnson i Joe Calzaghe su ga pobjeđivali, baš kao i Danny Green u borbi koja je održana u decembru prošle godine u Sydneyu.


Bernard Hopkins je imao tri borbe manje u karijeri, ukupno je ostvario 50 pobjeda, 5 poraza dok je jedna njegova borba završila bez pobjednika. Čitavih deset godina je trajala njegova vladavina u srednjoj kategoriji u kojoj je čak 20 puta uspješno branio naslove svjetskog prvaka.Imao naslove u WBA, WBC,WBO i IBF verziji. Pored poraza od Jonesa Juniora, dva puta je u karijeri poražen od Jermaina Taylora, jednom od Joea Calzaghea, i u svojoj prvoj profi borbi od Clintona Mitchella davne 1988.godine.Bernard Hopkins je kroz svoju karijeru pobjeđivao između ostalog Felixa Trinidada, ali i legendarnog Oscara De La Hoyu 2004.godine.

Pogledajmo završnicu njihove borbe iz 1993.godine:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti