Hrvanje korak bliže očuvanju statusa olimpijskog sporta

Rogg pozdravio promjene

Hrvanje korak bliže očuvanju statusa olimpijskog sporta

A. Haznadarević

Predskednik MOK-a Jacques Rogg izjavio je da je Svjetska hrvačka federacija (FILA) unijela potrebne promjene u organizaciju i uvećala šanse da sačuva olimpijski status.

Rogg je rekao da je FILA "dobro reagovala" u rješavanju pitanja koja su dovela do toga da MOK u februaru odluči da izbaci hrvanje sa Olimpijskih igara 2020. godine. 

On je istakao da je FILA na svom kongresu prošlog vikenda "popravila nedostatke" usvajanjem niza promjenjenih pravila. 

Rvanje i još sedam sportova konkurišu za jedno mjesto na Olimpijskim igrama 2020. godine. 

Izvršni odbor MOK će sljedeće nedjelje na sastanku u Sankt Peterburgu odlučiti koji sport će preporučiti, a konačnu odluku će MOK donijeti u septembru. 

"Rekao bih da je Sjvetska hrvačka federacija dobro reagovala, ali to ne garantuje da će biti među konkurentima za Olimpijske igre 2020. godine", rekao je Rogg. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.