Huck još jednom odbranio naslov
Trideseta pobjeda Marca Hucka

Dominacija u lakoteškoj kategoriji

Huck još jednom odbranio naslov

M. Maksimović

Marco Huck alias Muamer Hukić je još jednom uspješno odbranio naslov svjetskog prvaka u lakoteškoj kategoriji po verziji WBO. U dvorani Messehalle, u Erfurtu, Hukić je pobjedio prekidom borbe u petoj rundi, Amerikanca Matta Godfreya.

Huck je rušio svog protivnika jednom u drugoj, te dva puta u drugoj rundi,koji je do subotnje borbe imao samo jedan poraz u 21 borbi. Ipak, Huck je bio prejak te je još jednom potvrdio svoju dominaciju u WBO verziji u kojoj je četiri puta zaredom branio naslov prvak. Ola Afolabi, Adam Richards i Brian Minto su pokušali isto što i Godfrey, ali su i oni bili neuspješni. Tako je Marco Huck došao do omjera pobjeda i poraza 30:1, a jedini poraz u karijeri je ostvario prije tri godine kada ga je u Berlinu porazio Steve Cunningham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije