Hukić: Mogao bih pobjediti braću Klitschko

Iako ima samo jedan meč u teškoj kategoriji

Hukić: Mogao bih pobjediti braću Klitschko

M. Maksimović

Prvi pokušaj nije bio uspješan, iako je po mnogima Marco Huck (Muamer Hukić)  trebao osvojiti naslov svjetskog prvaka teške kategorije. Međutim nije, poražen je od Rusa Povetkina u borbi za naslov svjetskog prvaka teške kategorije verzija WBA.

Marco se vratio u polutešku gdje je još uvijek svjetski prvak u verziji WBO. Sada ponovo razmišlja o borbi u teškoj kategoriji, volio bi ukrstiti rukavice sa braćom Klitschko.

''Moj menadžer je nekoliko puta nudio gomilu novca, ali su oni svaku ponudu glatko odbili. Profi boks je veliki biznis, a jedan od problema u organizaciji ove borbe leži u činjenici da sam pripadama ARD-u, braća Klitschko RTL-u. Svi su vidjeli da sam u meču sa Povetkinom bio bolji, ali su sudije preglasavanjem dodijelile pobjedu Povetkinu. I mediji u Rusiji su bili naklonjeni meni, vidjeli su ko je bolji. On je neporažen, ali ovu pobjedu iz meča sa mnom ne treba računati. Kada bih se pripremio i bio spreman kao što sam to bio sa Povetkinom, onda bih mogao srušiti braću Klitschko'' kaže Muamer Hukić, poznatiji kao Marco Huck koji se ovih dana odmara u Crnoj Gori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.