Hukić prelazi u tešku kategoriju
Hukić želi naslov u teškoj kategoriji

Hukić prelazi u tešku kategoriju

M. Maksimović

Marco Huck alias Muamer Hukić prelazi u teškaše. Svjetski prvak u lakoteškoj kategoriji, verzija WBO već zna i ime svog novog protivnika, a to je Rus Alexander Povetkin. Povetkin je aktuelni prvak teške kategorije u verziji WBA i još uvijek je neporažen.

Da ne bi bilo zabune, Povetkin je ''obični'' prvak u ovoj verziji, dok je pravi naslov i pojas WBA "Super svjetskog prvaka" u vlasništvu Vladimira Klitschka.

Hukić je do sada imao 35 profesionalnih borbi, ostvario je 34 pobjede, a jedini poraz je doživio u meču sa Stevenom Cunninghamom 29. decembra 2007. godine.Prvu titulu svjetskog prvaka Hukić je u verziji WBO osvojio 2009. i od tada ju je osam puta uspješno odbranio i bez obzira na iskod meča sa Povetkinom, pojas prvaka u lakoteškoj kategoriji će zadržati.

Ono što može Sauerland timu predstavljati problem jeste reakcija WBA izazivača Hasima Rahmana tako da će posljednju riječ dati upravo WBA organizacija

''Poslije Maxa Schmelinga želim biti prvi Nijemac koji će biti svjetski prvak u teškoj kategoriji“, kaže Hukić i dodaje: „Savladao sam kruzer kategoriju. U toj kategoriji skoro da nema protivnika koji mi je ravan. Zbog toga je prelazak u tešku kategoriju logičan korak'' kaže Hukić

Meč Huck - Povetkin je zakazan za 25.februar, grad domaćin je Stuttgart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.