Hukić protiv Povetkina

Još jedan okršaj u teškoj kategoriji

Hukić protiv Povetkina

M. Maksimović

Porsche-Arena u Stuttgartu večeras će biti poprište još jednog bokserskog obračuna. Na jednoj strani je Alexander Povetkin svjetski prvak teške kategorije verzija WBA, drugoj Marco Huck svjetski prvak lakoteške kategorije

Hukić je do sada ostvario 34 pobjede u karijeri, ali je večeras pred izazovom karijere, jer prvi put nastupa u teškoj kategoriji.

''Da nisam spreman ne bih prihvatio ovaj izazov. Povetkina poznajem, ali znam da sam bolji. Večeras on leti na pod, a ja postajem svjetski prvak'' poručuje Hukić jednom od najtrofejnijih boksera današnjice.

Povetkin je vrlo miran, do sada još nije izgubio meč u profi karijeri i suguran je da titula ostaje kod njega. Rus je u početku bio iznenađen ponudom, jer Hukić nije klasični teškaš:

''Bio sam iznenađen, jer se Marc nikada nije borio u teškoj kategoriji. Međutim ja sam spreman bez obzira ko je na drugoj strani. U sjajnoj sam formi, večeras pobjeđujem.

Hukić i Povetkin se dobro poznaju, nekada su zajedno sparirali, a zanimljivo obojica su prije karijeri u profi boksu bili svjetski prvaci u kick boksu.Inače i ovaj meč je imao svoju uvertiru. Prije nekoliko dana Hukić je primio pismo u kojem je između ostalog stajalo:

''Vrati se odakle si došao, dosta je bilo tebe i tvoje bahatosti. Ti i tvoj trener morate biti oprezniji'' poručio je ''neko''. Organizatori su pojačali obezbjeđenje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.