Hukić spreman za Povetkina

Novi obračun u teškoj kategoriji

Hukić spreman za Povetkina

M. Maksimović

Još uvijek se nije stišala bura oko meča Vitali Klitschko - Dereck Chisora, a već je Njemačka spremna za još jednu veliku borbu. Borbu koja bi mogla biti najava dolaska još jednog teškaša u svijet prvaka.

Muamer Hukić alias Marco "Kaeptn" Huck u subotu boksa protiv Alexandera Povetkina. Hukić je već dvije godine vlasnik pojasa svjetskog prvaka lakoteške kategorije verzija WBO, a meč protiv Povetkina će biti prvi u teškoj kategoriji. Njegov protivnik je bivši olimpijski, svjetski, evropski amaterski prvak, bokser koji je prvak svijeta u teškoj kategoriji po WBA verziji.

 

Da ovdje ne bi bilo zabune, onaj pravi ''super - prvak'' u ovoj verziji je naravno Vladimir Klistchko, a mnogi očekuju da bi nakon eventualne pobjede, Hukić upravo mogao izazvati Ukrajinca. Povetkin je trenutačno na  omjeru 23-0, posljednju pobjedu je ostvario protiv Cedrica Boswella u Helsinkiju u decembru prošle godine. Bio je to klasični nokaut u osmoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.