I Briggs napada Vitalija Klitschka
Detalj sa vaganja

Čekamo li uzalud još jedan spektakl

I Briggs napada Vitalija Klitschka

M. Maksimović

Večeras nas očekuje bokserski spektakl u kojem Vitali Klitschko brani naslov svjetskog prvaka teške kategorije u verziji WBC protiv Shannona Briggsa. I ovaj put se spominje riječ spektakl, iako su braća Klitschko posljednjih godina u teškoj kategoriji pažljivim izborom protivnika nudila sve samo ne spektakl.

Sjetite se Kirka Johnsona, Corriea Sandersa, Dannyja Williamsa, Petera Samuela, pa Juana Carlosa Gomeza,Chrisa Arreole, Kevina Johnsona ili Alberta Sosnowskog. Sve su to bile borbe koje se pamte samo zbog Vitalijevih pobjeda, nisu ponudile ništa više. I onda dolazimo do večerašnje borbe protiv Shannona Briggsa.

Da je kojim slučajem ova borba stigla prije dvije - tri godine, onda bi smo vjerovali u žestoki okršaj, ovako Vitaly protiv sebe ima nekadađnjeg prvaka, boksera koji je nakon poraza od Sultana Ibragimova nestao sa scene.Tek nakon dvije godine se vratio u ring, ove godine je ostvario tri pobjede.


''Briggs će završiti kao i svi ostali koji su pokušali da mi preotmu pojas i neka svi znaju da će braća Klitschko dugo vladati'' poručio je Vitali na presici koja je naravno ponudila prepucavanje dva boksera. Briggs koji ima problema sa astmom je rekao:


''Nokautiraću ga i pokloniti ovu pobjedu svim astmatičarima na svijetu! Poruči svom bratu Vladimiru da se i on spremi da ga nokautiram''.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.