I Felix Sturm je tu: 15 najvećih krađa u historiji boksa

U boksu nije sve vašim rukama

I Felix Sturm je tu: 15 najvećih krađa u historiji boksa

Dž. Mrakić

U sportu kao što je boks, iako se čini da je tako, doslovno nije baš sve uvijek u vašim rukama.

Nebrojeno smo puta do sada svjedočili sudijskim krađama, ne samo u boksu, nego u svakom sportu u kojem sudac može odigrati značajnu ulogu, a posebno smo glasni kada ta odluka ide na štetu nekog bh. predstavnika.

YouTube kanal OfficeHanchoBoxing objavio je video koji sadrži 15 najvećih krađa u historiji profesionalnog boksa, a na visokom četvrtom mjestu nalazi se pobjeda Oscara de la Hoye nad našim Felixom Sturmom (Adnan Ćatić).

U meču za WBO titulu u srednjoj kategoriji po mišljenju mnogih pobjedu je trebao odnijeti Nijemac bh. porijekla. 

„Iskreno, mislim da Sturm ne može proći gore od neriješenog ishoda, i može biti pobjednik nakon glasanja“, rekao je jedan od komentatora ovog meča, a na njega se nadovezao i njegov kolega: „Oscar je izgubio, bez sumnje“.

Ipak, s njima se nisu složili oficijelni suci ovog meča i nakon uzastopnih 20 pobjeda, Felix Sturm upisao 

je prvi poraz u karijeri...

Pogledajte u prilogu 15 najvećih sudijskih krađa u historiji profesionalnog boksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti