I iz Irana stižu protesti protiv isključenja hrvanja sa OI-a

I iz Irana stižu protesti protiv isključenja hrvanja sa OI-a

O. Lekić
Teme:

Iran će protestovati protiv odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji želi isključiti hrvanje iz olimpijskog  programa.

Izvršni odbor u utorak je  odlučio da na igrama  2020. u olimpijskom programu više ne bude te discipline, koja ima veoma dugu istoriju i na programu OI nalazi se još od 1896. godine.

"Takva odluka MOK-a  je nedvojebno veliki gubitak za sport Irana i protiv toga ćemo protestovati", kazao je Mohammad Ali-Abadi, predsjednik Olimpijskog komiteta Irana. 

Hrvanje je iza nogometa drugi najpopularniji sport u toj državi. Iranski hrvači su uz dizače tegova bili redovni osvajači olimpijskih medalja.

Odluku da hrvanje više ne bude dio olimpijskog programa u seprembru u Buenos Airesu mora potvrditi generalna skupština MOK, što će biti samo formalnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.