I WBC suspendovao Delboya

Britanac mora na tečaj kontrole bijesa

I WBC suspendovao Delboya

M. Maksimović

Sve ono što je napravio Britanac Derecka Chisora prije prije i poslije meča za naslov svjetskog prvaka, nije prošlo nekažnjeno. Prvo je reagovao Njemački bokserski savez suspenzijom i kaznom od 100.000 dolara, nakon čega je stigla nova kazna.

Vodeća svjetska bokserska federacija (WBC) je Britanca suspendovala na neodređeni period. Pored toga, Chisora mora ići na tečaj za kontrolu bijesa. I kako najavljuju iz WBC-a, tek kada ''Delboy'' prođe tečaj, komisija će razmatrati eventualno ukidanje suspenzije.

''Ovo je sramota za naš sport. Dereck Chisora više nikada neće sramotiti boks i spremni smo ga ukloniti sa liste za sva
vremena. On više neće imati priliku da boksuje za bilo koji naslov pod okriljem naše WBC federacije. Od Derecka tražimo da ide na tečajeve za kontrolu bijesa, a tek kada prođe taj period vidjet ćemo šta i kako dalje, njegovu suspenziju ćemo ponovo razmatrati''riječi su predsjednika WBC-a Josea Sulaimana.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.