Ibro Miladin najbolji u Dubrovniku

Ibro Miladin najbolji u Dubrovniku

O. Lekić

Bosanskohercegovački reprezentativac u judou Ibro Miladin pobjednik je 16. međunarodnog turnira "Kup Dubrovnika".

Član sarajevske Bosne u finalnom meču savladao je domaćeg borca Boška Tripala u kategoriji  više od 100 kg. 

Pored zlata Ibre MIladini bh. takmičari u Dubrovniku su još osvojili četiri bronzana odličja - Jadranko Jahić (u kategoriji do 100 kg), Mirza Hasanbegović (do 90 kg), Eldin Omerović (do 81kg) i Stefan Majdov (do 73 kg), dok su mladi reprezentativci Muris Ismailović (do 90 kg) i Vehbija Aljić (do 100 kg) zauzeli 7. mjesta.

Selektor judo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac istakao je da je od Miladina očekivao prvo mjesto, obzirom da je on u ovoj godini ostvario izvanredne rezulate, postavši univerzitetski prvak Evrope, dok je na  Evropskom kupu bio drugi. 

Također je zadovoljan i mladim reprezentativcima koji su osvojili medalje i plasmane, te pokazali da svoj potencijal za naredna velika takmičenja, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.