Igor Emkić osvojio titulu prvaka World Combat Games 2013

U disciplini low kick

Igor Emkić osvojio titulu prvaka World Combat Games 2013

Igor Emkić, kickboxer tuzlanskog KBV Flek Tom-Cat i jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na World Combat Games 2013, velikom međunarodnom takmičenju u borilačkim sportovima, osvojio je titulu prvaka u disciplini low kick (-81 kg).

Nakon što je četvrtfinalu bio bolji od Marokanca Mohameda Eddajira, u polufinalu pobijedio Aleksandra Drobinina iz Rusije, danas je u finalnoj borbi stigao do titule najuspješnijeg takmičara u svojoj kategoriji.

U finalnoj borbi za naslov prvaka Igor Emkić je bio bolji od Serhata Degermencia iz Turske, koji je nakon dva knock-down-a, zbog povrede borbu predao već nakon prve runde.

Sam plasman na takmičenje, koje okuplja samo najbolje takmičare sa svjetskih i kontinentalnih prvenstava u 15 borilačkih sportova, bio je veliki uspjeh za člana KBV Flek Tom-Cat.

Osvajanje zlatne medalje na ovom prvenstvu, Igor Emkić je postigao jedan od najvećih uspjeha bh. sporta kada su u pitanju borilački sportovi, te najveći uspjeh u svojoj karijeri, u kojoj je do sada osvajao titule viceprvaka na evropskom i svjetskom prvenstvu.

Delegacija Bosne i Hercegovine, koju su činili Igor Emkić i njegov trener Salko Zildžić, bila je najmalobrojnija na prvenstvu koje je okupilo blizu 1500 takmičara, što je ipak nije spriječilo da u Bosnu I Hercegovinu donese najsjajnije odličje.

World Combat Games 2013, koje se održava u ruskom St. Petersburgu od 18. do 26. oktobra, organizuje Sport accord, organizacija koja u okviru Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), okuplja neolimpijske sportove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.