Ilegalne borbe postaju ozbiljan problem u Evropi: Scene iz obračuna su zaista stravične
Foto - Screenshot

Hoodfights snima sve događaje

Ilegalne borbe postaju ozbiljan problem u Evropi: Scene iz obračuna su zaista stravične

Midhat Šljivak

Svijet borilačkog sporta uvijek je bio veoma interesantan.

Publika koja prati borilački sport želi gledati što više krvi, a to navodi organizatore da publici daju ono što žele.

Nekad ni to nije dovoljno. Zavisnici od adrenalina idu korak dalje, pa i sami ulaze u borbe koje se organizuju ilegalno.

Tako je u Nizozemskoj osnovana organizacija 'Hoodfights', koja organizuje ilegalne borbe na ulicama. Interes za ove borbe je ogromna. Iz događaja u događaj sve je više publike, a glavni organizator tvrdi da je mnogo bolje da se učesnici ovako 'isprazne' nego da divljaju negdje drugo.

"Niko nije ugrožen sa ovim borbama. Bolje ovdje da ukrstimo pesnice nego da iskazujemo nasilje na ulicama. Uvijek se pobrinemo da stvari ne krenu u krivom smjeru", rekao je jedan od organizatora.

Nizozemska policija pokušava otkriti organizatore, ali za sada nemaju previše uspjeha u tome jer svi veoma dobro čuvaju tajne o organizaciji ovih mečeva.

Oglasi

Teški nokauti su poprilično česti u ovim ilegalnim borbama, ali nema informacija da li je neko ozbiljnije povrijeđen.

Također, navodno je i u ostatku Evrope sve popularnija ilegalna borba na ulicama i ovakve scene su svakako zabrinjavajuće.

Gdje se organizuju ovakve borbe?

Hoodfights je ilegalna organizacija koja se nalazi u Nizozemskoj, ali postoji veliki broj drugih organizacija širom Evrope.

Organizatori borbi na ulici pronalaze zainteresovane osobe za mečeve, koji se potom organizuju na lokacijama izvan grada.

Uglavnom se okršaji boraca dešavaju u prirodnom okruženju, pa tako često možemo vidjeti nastupe boraca na livadama i u blizini šume.

Borbama mogu prisustvovati samo provjerene osobe. To su uglavnom prijatelji od momaka koji učestvuju, a od osoba koje su tu pravi se krug koji ima ulogu ringa.

Naravno, ovakav način borbe je veoma opasan. Zato i jeste ilegalan, a momci to rade iz čistog zadovoljstva, te iz ljubavi prema borbama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti