Irski bokser nije znao da je koristio doping?

Isključen sa takmičenja na Olimpijadi

Irski bokser nije znao da je koristio doping?

Endin Čaušević

Irski bokser Michael O'Reilly se neće boriti na Olimpijskim igrama u Riju nakon što je pao na doping testu.

O'Reilly je suspendovan sa takmičenja na Olimpijskim igrama jer je uzimao nedozvoljene supstance, te je pao na doping testu. Ipak, irski borac se odlučio oglasiti, te je izjavio da nije bio svjestan da je koristio zabranjene supstance.

On je izjavio da nije imao namjeru da koristi zabranjene supstance, ali nije želio otkriti na koji način je došao do njih. Irski borac je dodao da njegov tim nije bio uključen u sve ovo. Također, on je na kraju priznao i kada je koristio zabranjene supstance.

Irac se na kraju izvinio svojim kolegama i reprezentacije Irske, te cijeloj javnosti u svojoj zemlji. Ipak, svjestan je da je bacio mrlju na svoje ime ovim potezom, te da će se teško izvući iz ovog skandala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi