Jaka konkurencija na turniru ''Mostar 2013''

XIII. međunarodni turnir za mlade

Jaka konkurencija na turniru ''Mostar 2013''

M. Maksimović

Od četvrtka 25.do subote 27.aprila, Mostar je domaćin  XIII. međunarodnog turnira za mlade u boksu - Mostar 2013. Na turniru pored BiH, učestvuje još 11 reprezentacija i to Holandije, Norveške, Slovenije, Škotske, Italije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Srbije i po prvi put Rusije. 

Boje reprezentacije BiH branit će bokseri koji su na posljednjem juniorskom prvenstvu na Ilidži osvojili naslove prvaka BiH. Između ostalog nastupit će i bokseri BK Mostar, Mirsad Bašić prvak BiH u kategoriji do  64 kilograma, odnosno teškaš Elvir Šendro. Ceremonija svečanog otvaranja i četvrtfinale borbe na rasporedu su 25. aprila s početkom od 18 sati, polufinale 26. aprila od 18 sati, dok program posljednjeg, finalnog dana (nedelja) počinje u 11.sati. 

 

''Ove godine će nastupiti 12 reprezentacija, prvi put dolaze Rusi, tu su Škoti koji se vraćaju nakon godinu dana pauze, zatim dolaze Norveđani, Holanđani, tu je Mađarska, Italija, reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije, tako da već sada dva dana prije početka možemo reći da će ovaj turnir biti izuzetno kvalitetan. Mi smo odlučili za 12 reprezentacija jer smo trenutačno u mogučnosti da svojim kapacitetom prihvatimo ove boksere iako je interes bio veliki, bilo je tu još selekcija koje su bile spremne doći, ali onda bi smo morali puno stvari uraditi, pa čak postaviti dva ringa. Za sada je takva situacija, možda u budučnosti bude bolja'' rekao je okupljenim novinarima predsjednik BK Mostar Samir Sefo. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.