Johhny Tapia pronađen mrtav u svojoj kući

Odlazak kontraverznog boksera

Johhny Tapia pronađen mrtav u svojoj kući

M. Maksimović

Bivši svjetski prvak, legendarni Johnny Tapia pronađen je mrtav u svojoj kući, u rodnom Albuquergueu.Tabia je što zbog svog načina života, što zbog ponašanja u ringu još za života stekao status velikog boksera, čovjeka koji je u svom životu prošao sve i svašta.

Kao mali dječak od nekih osam godina gledao je zločin u kojem je ubijena njegova majka, dok je otac također ubijen i prije rođenja Johnnyja.Njegovi prijatelji su ubijeni, a i sam Tapia je bio ovisnik o drogama.
Četiri puta se vraćao iz mrtvih, jednom se predozirao, jednom je pokušao samoubistvo, međutim u ringu je uvijek bio pravi.

Bio je svjetski prvak u tri različite težinske kategorije. U bantamu po verziji WBA, u junior bantamu (IBF i WBO), te u perolakoj (IBF). Prvu borbu u profi karijeri odradio je protiv Efrena Chaveza 1988.godine, posljednju prošle godine kada je pobjedio Mauricija Pastranu. U karijeri je ostvario 59 pobjeda uz pet poraza, dok su njegove dvije borbe završene bez pobjednika.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.