John Ruiz najavio povlačenje
John Ruiz ne može više

Godine čine svoje

John Ruiz najavio povlačenje

M. Maksimović

Nekadašnji svjetski prvaka u teškoj kategoriji Amerikanac John Ruiz, najavio je povlači sa ringa.
Ruiz ima 38 godina i svoju posljednju borbu imao je 3.marta, kada je pokušao treći put da se domogne pojasa ali je izgubio od Davida Haya tehničkim nokautom u devetoj rundi.

Prvi put se u profi ringu Ruiz našao 1992.godine kada je pobjedio Kevina Parkera, nakon čega je u prvih 14 borbi bio neporažen. Prvi poraz je doživio 1993.godine, Sergei Kobozev je bio protivnik baš kao što su David Tua, Evander Holyfield, Roy Jones Jr, Nikolay Valuev,Ruslan Chagaev i David Haye su bokseri koji su pobjeđivali Ruiza koji je trenutačno na 44 pobjede, 9 poraza i jedan ''remi''


Titulu prvaka svijeta u verziji Svjetske bokserske asocijacije Ruiz je osvajao dva puta, a ukupno je imao 12 odbrana šampionskog pojasa. U karijeri je ostvario pobjede protiv trojice prvaka svijeta - Evandera Holyfielda, Hasima Rahmana i Tonyja Tuckera.
''Ponosan sam na sve ono što sam napravio u svojoj karijeri. Ja sam bio prvi Latinoamerikanac, teškaš, svjetski prvak. Borio sam se sa svima koji su želeli u ring sa mnom, nikada nisam izbegavao borbe'' rekao je Ruiz

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.