Jones uklonjen sa UFC-ove rang liste

Očekivana odluka

Jones uklonjen sa UFC-ove rang liste

Bivši prvak Jon Jones uklonjen je sa UFC-ove rang liste.

Jones je u nekoliko navrata bio kažnjavan zbog mnogobrojnih istupa, a posljednji u nizu desio se prije samog početka UFC-a 200 kada je pao na doping testu.

Takođe, Jones je sklonjen sa ljestvice P4P najboljih boraca. 

Još dva borca doživjela su sličnu sudbinu. Brock Lesnar i Lyoto Machida zbog doping skandala nisu više dio službenog rankinga.

Lesnar je na jubilarnom UFC-u 200 u Las Vegasu savladao Marka Hunta, ali je potom najveća organizacija na svijetu objavila da je 39-godišnji borac pao na doping testu, tačnije na blokator estrogena.  

Lyoto Machida je ranije priznao korištenje nedozvoljenih sredstava i već neko vrijeme nije sastavni dio UFC-ovih priredbi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti